tekniske INSTALLATIONER

Ydelse

tekniske installationer dækker over brugsvand, faldstammer, varmeinstallationer, ventilation, gas og elinstallationer.

ETPLUS tænker altid beboerne ind i processerne og gør alt for at mindske generne,
så hverdagen kan fortsætte uden alt for store ændringer.

Ejendommen består af flere tekniske installationer. Disse er ofte ikke nogen man ser på, eller lægger mærke til – medmindre deres funktionalitet er svækket. De tekniske installationer i ejendommen består af følgende:

  • Brugsvandsystem

  • Faldstammer (Afløbssystem)

  • Varmeinstallationer

  • Ventilation

  • Gas

  • Elinstallationer

Vi tilbyder rådgivning om samtlige af de ovenstående tekniske installationer. Står jeres forening overfor et større projekt vedr. en eller flere af disse emner, vil det have stor værdi at udføre undersøgelser på forhånd for at kortlægge og vælge det rigtige projekt, samt de mest hensigtsmæssige løsninger og muligheder for ejendommens og dets beboere.

tekniske INSTALLATIONER

VVS tekniske installationer forening varmecentral

Brugsvandssystemet i etageejendommen er det system som producerer og leverer vand til beboernes køkkener og badeværelser. Oftest er rørene placeret i kælderen, hvor varmecentralen også er placeret. I varmecentralen produceres foreningens varme brugsvand, oftest i en varmtvandsbeholder. Fra kælderen føres vandet op i stigstrenge, som viderefordeles til diverse tapsteder i lejlighederne, såsom køkkenvaske, håndvaske, brusearmaturer og toiletter.

Levetiden på brugsvandsrør vurderes oftest til at være på ca. 30-50 år. Dette kan afhænge af vedligeholdelsen, rørmaterialer, kalkindhold i vandet mv. Det kan være svært at få overblik over ejendommens brugsvandssystem og dens tilstand. Derfor tilbyder vi faglig rådgivning fra vores VVS-ingeniører, som kan hjælpe jeres forening med en tilstandsvurdering og anbefalinger vedr. vedligehold og udskiftninger.

BRUGSVAND

Brugsvand kælder forening varmecentral

FALDSTAMMER

Faldstammerne er den lodrette del af ejendommens afløbssystem. Afløbssystemet består af flere vandrette og lodrette rør, der håndterer spildevandet fra lejlighederne, og fører det ned i kloakken.

Afløbssystemet kan være udført i mange forskellige rørmaterialer, som alle har fordele og ulemper. Oftest er afløbssystemet udført i støbejern, som man vanligvis også arbejder med i Danmark i dag. Levetiden på afløbssystemet kan variere meget, men der forventes en levetid på 50-80 år, afhængig af vedligehold og reparationer. Ønsker jeres forening et konkret svar på tilstanden og restlevetiden, samt eventuelle anbefalinger og løsninger, kan I med tryghed kontakte en af vores erfarne VVS-ingeniører. 

vARMEINSTALLATIONER

Ejendommens varmeinstallationer kommer nede fra kælderen. I foreninger med fjernvarme udnytter varmeveksleren i kælderen fjernvarmen, og er sammen med cirkulationspumpen den primære kilde til at få det varme vand op til lejlighederne og fordelt ud i radiatorer og gulvvarme.

Rørfordelingen kan være placeret både på loft, men også i kælderen. Her er ventiler placeret som sørger for at varmeanlæggets vand fordeles korrekt.

Varmeanlægget er et lukket anlæg, og derfor ses der sjældnere tæringer på disse rør, end eksempelvis brugsvandsrør. Der kan dog stadig opstå udfordringer med defekte ventiler mv. både i fællesarealerne og lejlighederne. En radiatorudskiftning kan hurtigt ændre på forholdende i lejlighederne, da moderne radiatorer skal være større, da reglerne vedr. energiforbrug er blevet skærpet. Har jeres foreningen udfordringer med varmen, eller ønsker I blot en tilstandsvurdering af varmeanlægget, tilbyder ETPLUS rådgivning vedr. fremtidige løsninger og muligheder for varmeanlægget i jeres ejendom.

Varmeinstallationer varmecentral kælder forening

VENTILATION

Ventilation dækker bredt, og kan være meget forskelligt fra ejendom til ejendom. De fleste ældre ejendomme har aftrækskanaler med naturlig ventilation, hvor andre ejendomme har etableret nyere mekaniske anlæg. Oprindeligt er der aftrækskanaler i badeværelser og køkkener, da der i disse rum genereres meget fugt i løbet af hverdagen.

Ventilationen kan i dag løses på mange forskellige måder; mekaniske anlæg, renoveringer af ældre aftrækskanaler, nye teknologier på vinduer og meget mere. Det kan derfor være svært at afgøre, hvilke løsninger og muligheder der egner sig bedst til jeres ejendom. ETPLUS tilbyder faglig rådgivning vedr. ventilationen, og hvordan vi mener det bedst kan løses i jeres ejendom - med blik for fremtiden.

gas

Mange ejendomme har fortsat gasinstallationer i ejendommen, som forsyner gaskomfurer i køkkenerne i lejlighederne. Gasinstallationen er en ældre installation, som oftest står uberørt når de andre installationer håndteres.

ETPLUS har mulighed for at rådgive og vejlede foreninger, der står med overvejelser omkring deres gasinstallation.

el

Elinstallationer er nødvendige for vores hverdag. De er ofte en mindre del af de større projekter og håndteres til tider individuelt af de enkelte beboere. Dog kan det stadig være nødvendigt med en fælles håndtering af elinstallationerne i eksempelvis fællesarealerne.

Har jeres foreningen behov for rådgivning omkring ejendommens elinstallationer, står ETPLUS klar til at vejlede bestyrelsen rette vej.